Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Plăcintă cu migdale

Vizite: 1409
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1/3 cana migdale intregi
- 1 cana faina de orez brun
- 1 lingurita scortisoara (sau nucsoara)
- 3 linguri apa
- 2 linguri ulei
- 2 linguri miere

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Se macina migdalele intr-un blender (sau in rasnita de cafea) pana cand se obtine o faina fina.
Faina de migdale, faina de orez brun si scortisoara se amesteca bine cu o furculita.

Apa, uleiul si mierea se incalzesc la cuptorul cu microunde la temperatura mica pana cand se topeste mierea. Compozitia se toarna peste faina si se amesteca cu furculita pana se obtine un aluat uniform. Se lasa pana cand ingredientele absorb toata apa.

Aluatul se pune intr-o tava si se da la cuptor.


Analiza ingredientelor rețetei Plăcintă cu migdale:

Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Orez brun
Avantaje: Orezul brun are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu. Este mai bogat în substanțe hrănitoare decât orezul alb, făcând parte din categoria cerealelor integrale. Conține o cantitate ...
Dezavantaje: Poate conține acid fitic, un antinutrient ce reduce absorbția unor minerale. Dacă nu este depozitat corespunzător poate dezvol bacterii sau fungi....
Scorțișoară
Avantaje: Scorțișoara conține uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor și fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățește circulația și ar putea fi benefică în cazul unor afec...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire