Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu mere caramelizate

Vizite: 4295
Timp preparare: 180min
Dificultate: medie
Rețetă Prăjitură cu mere caramelizate
946

CALORII

12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Blatul :

3 mere
6 oua mici
6 linguri faina
6 linguri de zahar
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
coaja de portocala, razuita

Pentru caramel :

2 linguri amaretto
3-4 linguri zahar

Preparare:

Am caramelizat zaharul cu amaretto într-o oala emailata, cea în care am si copt tortul. Cînd caramelul a avut culoarea dorita, l-am întins pe peretii vasului prin rotire. Am pus merele curatate si feliate gros, pe fundul vasului. În timp ce aranjam eu merele, robotul batea ouale cu zaharul, scortisoara si coaja de portocale. Cînd ouale si-au triplat volumul, am adaugat faina amstecata cu praful de copt, si am încorporat-o cu o lopata, foarte usor. Am turnat peste mere, si am dat oala în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 30 minute. Se lasa cel putin 1-2 ore la racorit. A iesit un deliciu caramelizat si parfumat!
Cui îi plac torturile cu frisca, îl poate îmbraca. Frisca capata o aroma excelenta de la caramel.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu mere caramelizate:

Amaretto
Amaretto este un lichior italian dulce, cu aromă de migdale. Se face în principiu din sâmburi de caise sau migdale....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire