Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu mere și alune

Vizite: 2277
Timp preparare: 90min
Dificultate: redusa
Rețetă Prăjitură cu mere și alune
6022

CALORII

20

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 2 kg mere
- 10 gr praf de copt
-250 gr unt
-1 lingurita scortisoara
- 1 buc. lamaie
-1 ceasca faina alba
-1 ceasca zahar tos
-1 ceasca lapte praf
-1 ceasca gris
- 150 gr alune macinate

Preparare:

Merele curatate de coaja, le radem pe razatoare si adaugam zeama de la o lamaie si scortisoara peste ele (nu le calim). Intr-o cratita, facem un amestec din o ceasca (cana de 250 ml) zahar,o ceasca de lapte praf, o ceasca de faina alba,o ceasca de gris, praful de copt. Impartim compozitia de praf in doua si cea de mere, la fel, in doua parti. Intr-o tava de cuptor (se poate si intr-o cratita), unsa cu 1/3 din cantitatea de unt, se pune primul strat de praf (amestecul de faina, lapte praf, zahar, gris, praful de copt), apoi se pune un strat de mere rase. Se taie 1/3 g unt in cubulete mici si se pune peste mere. Se pune al doilea strat de praf si iar un start de mere rase. Se pune ultima cantitate de unt, 1/3, si apoi se pun alune pisate. Se da la cuptorul incalzit in prealabil si se coace la foc mijlociu timp de 40-50 de minute. Cand este gata, se scoate tava si se taie patrate cand s-a racit.

Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu mere și alune:

Alune - arahide
Avantaje: Alunele sunt o sursă bună de vitamina E și mangan, având un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
GriÈ™
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire