Rețetă Pui crocant
Vizite: 2050
Timp preparare: 45min
Dificultate: medie
2228
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- un pui,- 200 ml lapte batut,
- 100 g pesmet,
- seminte de susan,
- condimente
Preparare:
Se pune intr-un bol laptele batut, in altul pesmetul amestecat cu o lingurita de boia iute, o lingurita seminte de susan si o lingurita de cimbru tocat.Puiul se taie bucati si se inmoaie pe rand in bolul cu lapte batut apoi in cel cu pesmet si se aseaza intr-o tava la copt. Se da la cuptor pana se rumenesc bucatile de carne. La jumatatea intervalului stropiti cu 2 linguri ulei.
Se serveste cu salata de varza alba si cartofi pai.
Analiza ingredientelor rețetei Pui crocant:
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Lapte bătut
Laptele bătut este produsul natural obținut din lapte dulce, nefiert, lăsat la temperaturi de 20-22 de grade, timp de 24-48 de ore.
Această băutura este adesea consumată &i...
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....
Semințe de susan
Avantaje: Semințele de susan sunt o sursă bună de seleniu, magneziu și fosfor, având un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Consumul excesiv de semințe de susan poate provoca iritații în stomac și colon.
Pot scădea tensiunea arterială.
Pot scădea nivelul zahărului din sânge.
Pot crește riscul de sângerare.
S...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...