Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui cu smântână

Vizite: 1480
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- piept de pui
- suc de rosii
- smantana de gatit
- 1 lingura de faina
- condimente

Preparare:

Se caleste pieptul de pui intr-o tigaie (eventual se caleste in ulei de masline), se adauga sucul de rosii si se lasa cateva minute, apoi se adauga faina si condimentele (sare, busuioc, cimbru, piper, etc) dupa preferinta.

Apoi se adauga faina, amestecand in acelasi timp, pentru a nu se forma cocoloase.


Analiza ingredientelor rețetei Pui cu smântână:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire