Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui dijon (varianta dietetică)

Vizite: 1948
Timp preparare: 30min
Dificultate: medie
387

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 jumatati de piept de pui (aprox 150 gr) dezosat si fara piele,
- 100 gr mustar dijon,
- 300 gr supa de pasare (din cubulete),
- 1 lingurita de oregano,
- 1/2 ceapa medie,
- 4 catei de usturoi

Preparare:

Se taie marunt ceapa si usturoiul. Se pun la fiert cu supa de pui, oregano-ul si mustarul pe foc moale.

Cand a inceput sa fiarba, se adauga puiul si piperul si se acopera. Se lasa sa fiarba la foc mediu- pana cand sucurile carnii ies clare la intepat cu furculita (aproximativ 20 minute).


Analiza ingredientelor rețetei Pui dijon (varianta dietetică):

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire