Rețetă Pui dijon (varianta dietetică)
Vizite: 1948
Timp preparare: 30min
Dificultate: medie
387
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2 jumatati de piept de pui (aprox 150 gr) dezosat si fara piele,- 100 gr mustar dijon,
- 300 gr supa de pasare (din cubulete),
- 1 lingurita de oregano,
- 1/2 ceapa medie,
- 4 catei de usturoi
Preparare:
Se taie marunt ceapa si usturoiul. Se pun la fiert cu supa de pui, oregano-ul si mustarul pe foc moale.Cand a inceput sa fiarba, se adauga puiul si piperul si se acopera. Se lasa sa fiarba la foc mediu- pana cand sucurile carnii ies clare la intepat cu furculita (aproximativ 20 minute).
Analiza ingredientelor rețetei Pui dijon (varianta dietetică):
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...