Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui picant cu legume

Vizite: 1910
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Pui picant cu legume
415

CALORII

3

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 piept de pui/ 5 gogosari/ 2 vinete/ 3 rosii/ 1 ardei iute/ boia dulce/ sare/ piper/ 1 leg.marar.

Preparare:

Tai carnea bucatele si le prajesti in ulei incins cu sare si piper. Cureti gogosarii si ii tai fideluta, tai si vinetele felii si le adaugi peste carne,dupa ce aceasta a devenit alba. Tai rosiile sferturi si le pui in tigaie dupa ce celelalte s-au inmuiat. La final adaugi ardeiul iute, piper, marar, boia dulce, mai lasi pe foc 1-2 min. POFTA BUNA!

Analiza ingredientelor rețetei Pui picant cu legume:

Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă. Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Vânătă gătită
Vânătă fiartă, fără sare....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.