Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui umplut cu ciuperci

Vizite: 1767
Timp preparare: 80min
Dificultate: medie
4881

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 pui de avicola de max. 1,4 kg,
- o cutie de ciuperci,
- 200 ml ulei,
- o ceapa,
- 2 catei usturoi,
- condimente (sare, piper, dellikat)

Preparare:

Puiul se spala si se lasa intreg. Se unge cu ulei pe interior si pe exterior si se condimenteaza dupa gust. Se toaca ceapa si se trage in ulei pana devine aurie dupa care se adauga ciupercile si usturoiul taiat marunt.

Cand a scazut apa din ciperci se iau de pe foc si se introduc in pui. Se coase puiul la partea dorsala si se pune intr-o tigaie cu ulei la foc mare si se rumeneste pe o parte, pe spate, pe cealalta parte si apoi se rumeneste pus pe piept in pozitia in care sta puiul normal. Se stropeste cu un pahar de vin alb dupa care se da la cuptor la foc mic timp de o ora.

Intre timp se mai scoate si se stropeste cu sosul din tigaie.

Se serveste cald pus pe un platou alaturi de cartofi pai sau natur.


Analiza ingredientelor rețetei Pui umplut cu ciuperci:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci, conservă
Avantaje: Ciupercile la conservă sunt o sursă de vitamina D, fibre alimentare, tiamină, niacină, fosfor, magneziu și potasiu. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Ciupercile la conservă conțin mult sodiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire