Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Rasol de pește cu cartofi natur

Vizite: 1946
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
190

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g peste
- 5-6 felii morcov
- 4-5 felii radacina patrunjel
- o foaie dafin
- patrunjel verde
- o lingurita zeama de lamaie

Preparare:

Se fierb feliile de zarzavat impreuna cu foaia de dafin. Cand sunt aproape fierte, se pune pestele curatat si spalat si sarea, cu care se lasa sa fiarba inca 10-20 minute la foc incet. Se scoate apoi pestele cu grija sa nu se sfarame si se pune pe un platou mic.

Analiza ingredientelor rețetei Rasol de pește cu cartofi natur:

Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Păstrăv
Avantaje: Păstrăvul este o sursă bună de proteine, vitamina B12, tiamina, riboflavină, niacină, fosfor, seleniu, acizi graşi Omega 3. Consumul de păstrăv îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară...
Dezavantaje: Păstrăvul este bogat în colesterol. Ca mai toate sursele importante în Omega 3, consumul excesiv de păstrăv sau suplimente din ulei de peşte ar putea creşte riscul de hemoragii sau probleme di...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....

Căutați rețete culinare după denumire