Rețetă Ruladă cu gem
Vizite: 1688
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2930
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 240 g faina- 200 g zahar
- 12 buc oua
- 200 g gem de caise
Preparare:
Galbenusurile se freaca cu 80 g zahar, iar albusurile se bat cu 120 g zahar.Dupa ce s-au batut bine, se amesteca galbenusurile cu albusurile si se adauga succesiv faina, amestecandu-se usor cu o lingura de lemn.
Se intinde compozitia la grosimea de circa 1 cm, intr-o tava tapetata cu hartie alba si se coace la un foc potrivit.
Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
Se intinde gemul pe intreaga suprafata a foii, se ruleaza foaia, se impacheteaza in hartie alba si se pune in frigider.
Dupa cateva ore se taie in felii cu grosimea de 1,5-2 cm.
Analiza ingredientelor rețetei Ruladă cu gem:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...