Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ruladă cu gem

Vizite: 1603
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2930

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 240 g faina
- 200 g zahar
- 12 buc oua
- 200 g gem de caise

Preparare:

Galbenusurile se freaca cu 80 g zahar, iar albusurile se bat cu 120 g zahar.

Dupa ce s-au batut bine, se amesteca galbenusurile cu albusurile si se adauga succesiv faina, amestecandu-se usor cu o lingura de lemn.

Se intinde compozitia la grosimea de circa 1 cm, intr-o tava tapetata cu hartie alba si se coace la un foc potrivit.

Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Se intinde gemul pe intreaga suprafata a foii, se ruleaza foaia, se impacheteaza in hartie alba si se pune in frigider.

Dupa cateva ore se taie in felii cu grosimea de 1,5-2 cm.


Analiza ingredientelor rețetei Ruladă cu gem:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire