Rețetă Ruladă cu gem
Vizite: 1274
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1964
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 250 g faina- 7 oua
- 3 linguri de zahar
- sare
Pentru crema:
- 200 g gem de caise sau crema de vanilie (sau oricare alta)
- zahar pudra
Preparare:
Intr-un bol se bat albusurile spuma cu un praf de sare, amestecand continuu, cu grija. Se adauga mai intai zaharul iar apoi galbenusurile. Se adauga faina (cernuta).Se acopera o tava, cu hartie cerata de cuptor si se toarna compozitia in mod uniform. Foarte important, sa fie pana la 1 cm de marginea tavii. Se pune in cuptor, preincalzit la 180 grade C, cam 15 minute. Se ia cu grija blatul de pe hartie si se aseaza pe un prosop de bucatarie umed, presarat cu putin zahar. Se intinde dulceata sau Tagachoco, sau umplutura dorita si se ruleaza cu grija.
Se pudreaza cu zaharul pudra.
Analiza ingredientelor rețetei Ruladă cu gem:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...