Rețetă Ruladă de porc
Vizite: 1486
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
82
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 4 felii carne de porc- 6-8 felii de bacon afumat (taiat foarte subtire)
- 1-2 morcovi
- 2-3 linguri creme fraiche (sau smantana mai groasa si acrisoara)
- 100 ml vin alb
- 250 ml supa de legume
- ulei de susan (se poate folosi si floarea soarelui)
- patrunjel, salvie, sare si piper
Preparare:
Bucatelele de carne de porc se bat, se sareaza si se pipereaza pe ambele parti. Pe partea interioara, se unge felia de carne cu un strat subtire de mustar. Peste mustar se aseaza feliile de bacon. Morcovii se curata si se taie bastonase, se aseaza peste bacon. Se mai pune o frunza de patrunjel si una de salvie, se ruleaza si se inchide cu ac pentru rulada (merge si cu o scobitoare). Ruladele, se rumenesc intr-o tigaie, in putin ulei de susan. Pentru gust se poate adauga in tigaie, 2-3 catei de usturoi, o ceapa mica si putima verdeata. Cand sunt rumenite ruladele se sting cu vin si se lasa acoperite la foc rapid sa scada vinul. Se mai sting o data cu supa de legume si se mai lasa aproximativ 10 minute la fiert. Se scot ruladele din tigaie, se pastreaza la cald. La fondul ramas in tigaie se adauga 2-3 linguri mari de creme fraiche (smantana groasa) si se amesteca bine, la foc mic, timp de un minut.Ruladele se servesc alaturi de sos si cartofi fierti.
Analiza ingredientelor rețetei Ruladă de porc:
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Salvie
Avantaje: Salvia este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina K, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, vitamina C, vitamina E și tiamină.
Stimulează fierea și imbunătățește digerarea g...
Dezavantaje: Salvia poate interveni în fluxul laptelui matern, așa că nu este recomandat consumul în timpul alăptării....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Slănină
Slănina, un preparat românesc tradiÈ›ional, atunci când este consumată în cantități moderate poate să scadă colesterolul È™i să ajute sănătatea inimii.
Dezavantaje: Slănina are un conținut ridicat de grăsimi saturate și sodiu....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de susan
Avantaje: Uleiul de susan nu conține colesterol.
Conține o cantitate crescută de grăsimi nesaturate, în special Omega-6.
Are efect antioxidant.
Este utilizat atât în alimentație, datorită gustului, ...
Dezavantaje: Conține acizi grași saturați.
Unele persoane pot prezenta alergii la susan și uleiul de susan.
Dacă este consumat necorespunzător È™i în cantitate crescută, poate duce la creÈ™terea greutăÈ...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....