
Rețetă Ruladă de porc
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 4 felii carne de porc- 6-8 felii de bacon afumat (taiat foarte subtire)
- 1-2 morcovi
- 2-3 linguri creme fraiche (sau smantana mai groasa si acrisoara)
- 100 ml vin alb
- 250 ml supa de legume
- ulei de susan (se poate folosi si floarea soarelui)
- patrunjel, salvie, sare si piper
Preparare:
Bucatelele de carne de porc se bat, se sareaza si se pipereaza pe ambele parti. Pe partea interioara, se unge felia de carne cu un strat subtire de mustar. Peste mustar se aseaza feliile de bacon. Morcovii se curata si se taie bastonase, se aseaza peste bacon. Se mai pune o frunza de patrunjel si una de salvie, se ruleaza si se inchide cu ac pentru rulada (merge si cu o scobitoare). Ruladele, se rumenesc intr-o tigaie, in putin ulei de susan. Pentru gust se poate adauga in tigaie, 2-3 catei de usturoi, o ceapa mica si putima verdeata. Cand sunt rumenite ruladele se sting cu vin si se lasa acoperite la foc rapid sa scada vinul. Se mai sting o data cu supa de legume si se mai lasa aproximativ 10 minute la fiert. Se scot ruladele din tigaie, se pastreaza la cald. La fondul ramas in tigaie se adauga 2-3 linguri mari de creme fraiche (smantana groasa) si se amesteca bine, la foc mic, timp de un minut.Ruladele se servesc alaturi de sos si cartofi fierti.
Analiza ingredientelor rețetei Ruladă de porc:
Slănina, un preparat românesc tradiÈ›ional, atunci când este consumată în cantități moderate poate să scadă colesterolul È™i să ajute sănătatea inimii.