Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ruladă din bezea și fructe de pădure

Vizite: 2810
Timp preparare: 80min
Dificultate: medie
Rețetă Ruladă din bezea și fructe de pădure
1939

CALORII

5

PORTII

Ingrediente/compozitie:

4 albusuri, 225 g zahar tos, un praf de sare, cateva picaturi de suc de lamaie- cam 1 lingurita, 1 lingurita amidon alimentar, 110 g migdale fulgi daca gasiti, daca nu, eu am luat migdale intregi si le-am maruntit in robot, 225 ml frisca, 1 plic intaritor frisca, 1 zahar vanilat, 1 lingurita esenta de vanilie, amestec de fructe de padure.

Preparare:

Cea mai buna bezea o obtinem din albusuri care au stat 3-4 zile la frigider, iar cu 1 ora inainte sa ne apucam de treaba, le scoatem din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Albusurile trebuiesc foarte bine separate de galbenusuri, nici un fir de galbenus nu trebuie sa se scurga in albus pentru a nu compromite bezeaua. Apoi vasul in care batem bezeaua, trebuie inainte bine degresat si uscat. Cuptorul se preincalzeste cu 20 de minute inainte, dar cand bagam bezeaua, focul se reduce la minim, iar tava o bagam pe treapta cea mai de sus, deci cat mai departe de flacara. Mare atentie va rog la aceasta ultima regula, ca nu cumva sa se arda bezeaua si sa compromiteti reteta.
Batem albusurile cu un praf de sare. Cand incepe sa se lege bezeaua, adaugam pe rand cate o lingura de zahar, continuam baterea dupa fiecare lingura pentru a se topi zaharul cat mai bine. Punem esenta de vanilie, sucul de lamaie si amidonul alimentar.
Albusurile se bat cel putin 10-15 minute, cand luati intre degete bezea, trebuie sa nu se simta zaharul deloc, abia atunci si cand rasturnati vasul cu susul in jos iar bezeaua nu pica, va opriti din mixat.
Tapetam o tava de 30*40 cu hartie de copt, peste ea punem jumatate din cantitatea de migdale. Peste migdale, cu ajutorul unei spatule punem bezeaua si o nivelam sa obtinem aceeasi grosime peste tot. Deasupra bezelei, imprastiem si restul migdalelor.
Dam tava la cuptor la flacara cea mai mica si pe treapta cea mai de sus, cat mai departe de flacara. Subliniez aspectul acesta, fiind foarte important ca bezeaua sa ne iasa alba si frumoasa.
Tava se tine in cuptor cam jumatate de ora, in functie de cuptorul fiecaruia, este necesar totusi sa verificati din cand in cand. Bezeaua este gata cand exteriorul este tare, crocant, dar ramane alb.
Dupa ce oprim focul, se lasa in cuptor sa se raceasca cam un sfert de ora si abia apoi se scoate din cuptor si se lasa pana se raceste de tot.
Se bate frisca cu intaritorul si cu zaharul vanilat. Fructele de padure, daca sunt congelate, se scurg intai, se dau deoparte cateva fructe pentru decor, iar cele ramase se amesteca usor cu 1-2 linguri zahar.
Punem pe masa un prosop usor umezit, peste el o foaie de copt. Tinand cu grija tava, rasturnam peste prosop si hartia de copt, bezeaua racita. Dezlipim foaia cu care a stat in tava. Rasturnam frisca deasupra foii de bezea, o nivelam pe toata suprafata bezelei, evitand sa o intindem spre marginile foii. Presaram fructele de padure scurse de zeama.
Ajutandu-ne de prosop, rulam foaia incet si cu grija sa nu se rupa. Cu ajutorul unei palete, mutam rulada pe un platou, o ornam cu fructele de padure ramase si cu un pic de frisca.
Se da rulada la frigider pentru 3-4 ore dupa care puteti taia si servi.

Reteta este publicata si pe blogul meu personal: pasiunilealynei.wordpress.com


Analiza ingredientelor rețetei Ruladă din bezea și fructe de pădure:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Amidon de porumb - Zeamil
Avantaje: Ingredient versatil....
Dezavantaje: Cinține multe calorii, fără fibre, proteine sau grăsimi....
Fructe de pădure congelate
Avantaje: Sursă importantă de antioxidanți și fibre. Fără zahăr adăugat, sunt la fel de sănătoase ca fructele proaspete....
Dezavantaje: Fructele congelate ar putea conține agenți patogeni (virusul hepatitei A, Norovirus)...
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire