Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salam din prune uscate

Vizite: 1622
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
5162

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg prune uscate (neafumate),
- 200 g zahar,
- 50 ml apa,
- 200-300 g nuci.

Preparare:

Nucile se prajesc 10 minute, cum s-a aratat in retetele precedente. Prunele se spala in 2-3 ape caldute, se sterg bine, intr-un servet de tifon, li se scot samburii (fara sa se tina in apa) si se trec prin masina de tocat carne.

Intr-un castron de 2-3 l se pune zaharul si apa amestecandu-le pe foc, pana cand se dizolva zaharul, apoi se adauga prunele amestecand in continuare pe foc mic, pana ce se obtine o pasta omogena, consistenta, cu aspect lucios (unsuros).

Castronul se ia de pe foc si in compozitie se adauga nucile taiate in felii groase. Pe foaie de nylon, presarata cu nuci macinate sau cu zahar pudra (pesmet din biscuiti), se pune cite o lingura cu varf din compozitie si se intoarce foaia de nylon peste ea; compozitia se prinde cu ambele maini peste nylon presand-o pentru a se obtine un rulou cu diametrul de 2 1/2 cm si pentru a nu ramane goluri.

Imediat ruloul se asaza pe un platou, fara nylon. Cand toate rulourile sint gata se lasa 2-3 zile sa se usuce, ca sa capete o crusta la suprafata, apoi fiecare se inveleste in celofan si se pastreaza la loc uscat; la nevoie, se taie in felii de 1/2 cm grosime.

Rulourile au un gust natural de prune uscate, nu necesita nici o aroma. Cu cat se pastreaza mai mult (2-3 luni), cu atat se intaresc si se pot taia mai usor.


Analiza ingredientelor rețetei Salam din prune uscate:

Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Prune uscate
Avantaje: Prunele uscate sunt o sursă excelentă de vitamina K, având un conținut redus de grăsimi saturate și sodiu. Sunt bune în caz de constipație, hipertensiune arterială, oboseală și letargie....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de prunele uscate provine din zaharuri. Prunele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și invelite în ulei mineral - îndepartati acești aditivi spă...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire