Rețetă Salată de ardei copți
Vizite: 2114
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
10 ardei grasi,2-3 linguri ulei,
o lingura otet,
sare.
Preparare:
Coacem pe plita incinsa ardeii grasi, mari. Daca masina nu-i destul de incinsa, ardeii se moaie.La aragaz se coc pe o tabla. Ardeii trebuie sa fie copti de jur imprejur, dar nu arsi. Pe masura ce se coc, ii punem intr-un castron, presaram cu putina sare si acoperim cu un capac.
Lasam sa stea 10 minute, apoi ii curatam bine de pielita, luand cu mana uda toate negrelile.
Nu ii stropim cu apa, ca sa nu piarda gustul. Stergem cu un servet coditele innegrite. Daca nu curatam ardeii imediat si ii lasam sa stea mai mult timp in zeama lor, ardeii se moaie si isi pierd gustul.
Asezam ardeii intr-o salatiera, usor, culcati, cu coditele in sus si ii dam la rece. Cand ii servim la masa, fiecare isi toarna in farfurioara ulei si otet sau lamaie.
Putem insa sa-i pregatim direct in salatiera cu ulei si otet.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de ardei copți:
Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic.
Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri.
Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...