Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de dovlecei și roșii cherry grilate

Vizite: 3069
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa
Rețetă Salată de dovlecei și roșii cherry grilate
149

CALORII

1

PORTII

Ingrediente/compozitie:

2 dovlecei mititei
5 rosioare cherry
8 frunze de busuioc
1 lingura ulei de masline presat la rece
1 lingura otet din vin alb
sare, piper tricolor din râsnita
2-3 felioare de bagheta

Preparare:

Se spala dovleceii, apoi se feliaza pe diagonala, pentru a obtine felii mai lunguiete, si se aseaza frumos pe gratarul încins. Se rumenesc dupa plac, apoi se scot pe o farfurie si se acopera. Rosioarele se spala, se taie în jumatate si se pun si ele câteva minute la rumenit pe gratarul încins. Pentru ca am servit salata cu felii de bagheta, le-am grilat împreuna cu rosioarele.
În timp ce se grileza rosiile si bagheta, se pregateste dressing-ul din ulei de masline extra virgin, otet din vin alb (folositi neaparat un otet de calitate buna cu aciditatea scazuta), sare de mare si piper tricolor proaspat râsnit.

Se aranjeaza feliile de dovlecei, jumatatile de rosii grilate si frunzele de busuioc pe un platou/o farfurie încapatoare, apoi se stropeste peste tot cu dressing si se serveste cu feliile de bagheta, rumenite. Daca iubiti prospetimea, aroma si parfumul legumelor si verdeturilor proaspete, aceasta salata este exact ceea ce cautati pentru satisfacera papilelor gustative!


Analiza ingredientelor rețetei Salată de dovlecei și roșii cherry grilate:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri. ...
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire