Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de dovlecei tocați

Vizite: 1451
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
410

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg dovlecei,
- 2 linguri ulei,
- zeama de lamaie sau otet,
- piper,
- sare.

Preparare:

Alegem dovlecei tineri, prospeti, de marime mijlocie, cu seminte mici. Ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa clocotita.

Cand sunt gata, ii scoatem si ii asezam pe un fund inclinat, sub un teasc, lasandu-i sa se scurga de apa. Dupa ce s-au scurs si s-au racit, ii tocam pe un fund, la fel ca pe vinete. Punem dovleceii tocati intr-un castron, adaugam ulei, putina sare, piper si lamaie sau otet, batandu-i bine.

Tinem salata la rece. Inainte sa o servim la masa, adaugam ceapa tocata si garnisim cu cateva foi de patrunjel verde.

Salata de dovlecei tocati inlocuieste salata de vinete, mai ales pentru acei care tin regim alimentar. De asemenea putem pregati salata amestecata de vinete si de dovlecei, in cantitati egale.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de dovlecei tocați:

Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire