Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de macaroane cu parizer

Vizite: 1523
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
5270

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g macaroane
- 250 g morcovi
- 200 g telina
- 300 g mazare (conserva)
- 300 g fasole verde (conserva)
- 500 g parizer
- 200 g gogosari in otet
- 200 g castraveti in otet
- 800 g maioneza dietetica
- sare

Preparare:

Macaroanele se fierb in apa cu sare, se pun intr-o strecuratoare de paste fainoase, se trec printr-un jet de apa rece, apoi se taie bucati cu lungimea de 3-4 cm.

Morcovii si telina se fierb in apa cu sare, se scurg si se taie cubulete.

Fasolea verde se taie in bucati, iar parizerul, gogosarii si castravetii se taie cuburi.

Mazarea verde se scurge de zeama si se clateste cu apa rece.

Se amesteca totul, se adauga maioneza dietetica, se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de macaroane cu parizer:

Macaroane
Avantaje: Macaroanele au un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu....
Maioneză dietetică
Avantaje: Maioneza dietetică conține mult colesterol și sodiu....
Mazăre, conservă
Avantaje: Mazărea la conservă este o sursă bogată de fibre alimentare, vitamina A, C și K, proteine și tiamină....
Dezavantaje: Mazărea la conservă conține mult sodiu....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire