Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de pepene galben

Vizite: 2321
Timp preparare: 75min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 2 linguri iaurt simplu
- 1 lingura suc de limeta (lamaie verde)
- 1 lingurita coaja de limeta
- 2 1/2 cani cubulete de pepene galben
- ghimbir

Preparare:

Se amesteca iaurtul, sucul de limeta, coaja de limeta si ghimbirul intr-un bol. Se adauga cubuletele de pepene galben. Salata se pune intr-un recipient, se acopera si se lasa la frigider cel putin 1 ora.

Analiza ingredientelor rețetei Salată de pepene galben:

Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc. Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri. Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Pepene galben
Avantaje: Este o sursă importantă de vitamine (vitamina A, vitamina C, acid folic, tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, B12, vitamina E, vitamina K) și minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor,...
Dezavantaje: Deși conține puține calorii, acesta provin din carbohidrați. Coaja poate conține bacteria dăunătoare Salmonella....
Suc de limetă
Suc de limeta obținut din fructe stoarse, fără zahăr adăugat....

Căutați rețete culinare după denumire