Rețetă Salată de pepene galben
Vizite: 2416
Timp preparare: 75min
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 2 linguri iaurt simplu- 1 lingura suc de limeta (lamaie verde)
- 1 lingurita coaja de limeta
- 2 1/2 cani cubulete de pepene galben
- ghimbir
Preparare:
Se amesteca iaurtul, sucul de limeta, coaja de limeta si ghimbirul intr-un bol. Se adauga cubuletele de pepene galben. Salata se pune intr-un recipient, se acopera si se lasa la frigider cel putin 1 ora.Analiza ingredientelor rețetei Salată de pepene galben:
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu.
Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață.
Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc.
Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri.
Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Pepene galben
Avantaje: Este o sursă importantă de vitamine (vitamina A, vitamina C, acid folic, tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, B12, vitamina E, vitamina K)
și minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor,...
Dezavantaje: Deși conține puține calorii, acesta provin din carbohidrați.
Coaja poate conține bacteria dăunătoare Salmonella....
Suc de limetă
Suc de limeta obținut din fructe stoarse, fără zahăr adăugat....