Rețetă Salată de pește sărat
Vizite: 2676
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2184
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 300 g peste sarat- 1 kg cartofi
- 200 g ceapa
- 300 g fasole alba
- 200 g castraveti murati
- 80 g ulei
- 40 ml otet
- 150 g masline
- piper
- sare
Preparare:
Pestele se desareaza, se curata, se scot fileurile si se taie felii cu latimea de 1 cm.Cartofii se fierb, se curata si se taie felii subtiri.
Ceapa se taie pestisori si se fierbe 10 min. in apa amestecata cu otet.
Fasolea se fierbe separat, schimbandu-se 3-4 ape in timpul fierberii, apoi se scurge.
Castravetii se taie cuburi.
Se amesteca totul, se adauga uleiul, otetul si se potriveste gustul cu sare si piper.
Se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu masline.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de pește sărat:
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu.
Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Fasole boabe
Avantaje: Fasolea este o sursă bună de proteine, riboflavină, niacină, vitamina B6, fier, fosfor și potasiu. În plus, fasolea are un conținut ridicat de vitamina C, tiamină, acid folic și magneziu....
Dezavantaje: Fasolea contine mult sodiu....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale.
Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii.
Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare.
Pot cauza alergii.
Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Pește spadă
Avantaje: Peștele spadă conține proteine, niacină, vitamina B12, fosfor, seleniu și vitamina B6....
Dezavantaje: Peștele spadă este bogat în colesterol.
Nu consumați mai mult de 340 g pe săptămâna de pește oceanic mare. Din cauza faptului că se hrănesc cu alți pești, aceștia pot acumula mercur î...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...