Rețetă Salată de ridichi
Vizite: 2654
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 20 ridichi, taiate subtire- 12 frunze de menta proaspete, tocate
- 1/3 cana suc de portocale
- 2-3 linguri suc de lamaie
Preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Analiza ingredientelor rețetei Salată de ridichi:
Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc.
Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă.
Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Ridichi roșii
Avantaje: Ridichile sunt bogate în fibre alimentare, vitamina C, acid folic și potasiu.
Sunt benefice în caz de afecțiuni ale ficatului și vezicii biliare, indigestie și dureri în piept....
Dezavantaje: Ridichile nu trebuie consumate de persoanele care suferă de ulcer, de inflamație gastrică sau de boli ale glandei tiroide....
Suc de portocale
Avantaje: Sucul de portocale conține vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina A, tiamină, folat, potasiu, fibre, proteine, cupru, magneziu, flavonoide, hesperidină și o varietate de alte vitamin...
Dezavantaje: Fibrele din portocale scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de portocale nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține număru...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....