Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de roșii cu praz și brânză de capră

Vizite: 2199
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
92

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 rosii
- 2 tomate galbene
- 1 fir de praz
- 2 linguri branza de capra
- ulei de masline
- zeama de la 1/2 de lamaie
- sare
- piper
- oregano

Preparare:

Rosiile se taie felii, iar prazul se taie rondele. Uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si oregano se amesteca impreuna formand un dressing.
Acesta se toarna peste rosiile amestecate cu praz.
Deasupra se pune branza de capra maruntita.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de roșii cu praz și brânză de capră:

Branză tare de capră, 36 procente grăsimi
Avantaje: Brânza de capră conține vitamina A, calciu, fosfor și magneziu....
Dezavantaje: Brânza de capră conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.