Rețetă Salată de sfeclă roșie
Vizite: 1834
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
293
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2-3 radacini de sfecla- 2 linguri ulei,
- 1/4 pahar otet
Preparare:
Sfecla rosie se fierbe sau se coace in cuptor, se curata, se taie pai sau rondele, se pune intr-un castron, se sareaza si se presara cu piper.Se adauga ulei, otet, se amesteca si se aranjeaza in salatiera. Se presara apoi cu marar sau cu patrunjel verde tocat marunt. Salata de sfecla se poate prepara si cu cartofi.
In acest caz se iau cantitati egale de sfecla si cartofi.
Mod de servire:
Se serveste la carne fripta sau fiarta.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de sfeclă roșie:
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Sfeclă roșie
Avantaje: Este un aliment bogat în substanțe nutritive.
Pigmenții oferă beneficii sistemului cardiovascular.
Este o importantă sursă de acid folic....
Dezavantaje: Poate cauza beturie, manifestată prin colorarea urinei în roz sau roșu deschis.
De asemenea, poate conține oxalați, ce favorizează aparitia litiazei renale....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...