Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de sparanghel cu carne de pui

Vizite: 2808
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
167

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g de sparanghel
- 50 g de piept de pui (fara pielita)
- 50 ml de iaurt dietetic
- 1 lingurita de mustar
- lamaie
- sare

Preparare:

Sparanghelul se curata, se spala, se taie in bucati de 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare.
Carnea de pui se spala, se taie fasii si se pune la fiert, prima apa dupa ce da in clocot se arunca si se adauga apa calda apoi carnea se fierbe cam 25 de minute.
Se scurge sparanghelul si carnea de pui, se aseaza pe un platou si se lasa sa se racoreasca 5-10 minute.
Se acopera cu sosul format si se mai lasa inca 20 de minute.

112 calorii.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de sparanghel cu carne de pui:

Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc. Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri. Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Sparanghel
Avantaje: Sparanghelul este o sursă excelentă de proteine, niacină, vitamina B6, magneziu, zinc, fibre alimentare, vitamina A, E, C și K. În plus sparanghelul conține și tiamină, riboflavină, acid foli...
Dezavantaje: Sparanghelul nu este recomandat bolnavilor de gută, deoarece purina poate agrava simptomele acestei afecțiuni. Poate produce un miros specific al urinei....

Căutați rețete culinare după denumire