Rețetă Salată de țelină fiartă
Vizite: 4436
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1509
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 kg telina- 400 g maioneza dietetica
- 20 g mustar
- 10 g zahar
- sare
Preparare:
Telina se curata, se fierbe in apa cu sare, se lasa sa se raaceasca si se taie feliute.Maioneza dietetica se amesteca cu mustarul, se adauga la telina si se amesteca usor cu aceasta.
Dupa gust la maioneza se poate adauga si o lingurita de zahar.
Se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu aveline de maioneza.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de țelină fiartă:
Maioneză dietetică
Avantaje: Maioneza dietetică conține mult colesterol și sodiu....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri.
Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale.
Poate cauza alergii....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...