Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sandvișuri cu peștișori prăjiți

Vizite: 1411
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 12 felii franzela,
- 200 g pestisori,
- 2 linguri ulei,
- 1 gogosar,
- morcovi din muraturi,
- patrunjel verde

Preparare:

Se desareaza pestisorii sarati, se prajesc in ulei. Se ung felioarele de franzela cu unt si pe deasupra se presara buchetele mici din pestisorii prajiti si zdrobiti cu furculita.

Langa fiecare gramajoara de peste se pune un mic patratel de gogosar sau de morcov din muraturi, alaturi o frunzuluta de patrunjel verde care da un aspect foarte frumos si un gust deosebit.


Analiza ingredientelor rețetei Sandvișuri cu peștișori prăjiți:

Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Pește spadă
Avantaje: Peștele spadă conține proteine, niacină, vitamina B12, fosfor, seleniu și vitamina B6....
Dezavantaje: Peștele spadă este bogat în colesterol. Nu consumați mai mult de 340 g pe săptămâna de pește oceanic mare. Din cauza faptului că se hrănesc cu alți pești, aceștia pot acumula mercur î...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire