Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sardine cu orez

Vizite: 2912
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
383

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- orez alb (echivalentul unui pahar)
- 3 rosii
- 1 ardei gras potrivit
- 2 linguri de ulei de arahide
- 1 cutie de sardine
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 cub de legume
- sare
- 1 pahar de apa

Preparare:

Se fierbe orezul si se lasa sa se raceasca.
Sosul: Se incalzeste uleiul intr-o cratita timp de 2 minute, se pune ceapa, rosiile, ardeiul, usturoiul (toate taiate marunt) si un pic de sare, se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand timp de 10 minute (pana cand rosiile sunt fierte). Apoi se adauga sardinele, paharul de apa si cubul de bulion; se amesteca si se mai lasa pe foc inca 10 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Sardine cu orez:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sardele - conservă în ulei
Avantaje: Sardelele conțin proteine, vitamina D, vitamina B12, fosfor, niacină, calciu și seleniu....
Dezavantaje: Sardelele conțin mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de arahide
Avantaje: Uleiul de arahide are punct de ardere ridicat, putând fi utilizat și la gătirea termică. Are efecte benefice asupra sănătății dacă este consumat cu moderație. Conține vitamina E, ce are e...
Dezavantaje: Este un produs lipidic ce aduce un aport caloric ridicat organismului. Poate prezenta factori alergenici, în special uleiurile nerafinate. Unele uleiuri pot fi contaminate cu aflatoxină, fiind rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire