Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Scoici în sos de roșii

Vizite: 2779
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2607

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 lingurita ulei de masline
- 4 catei de usturoi pisati
- 6 rosii decojite si taiate
- 1 pahar cu vin alb sec
- 1 kg si jumatate de scoici
- 2 lingurite cu patrunjel

Preparare:

Pentru inceput se incalzeste uleiul intr-o tigaie, dupa care adauga usturoiul, care se lasa la prajit timp de 3 minute.
Se adauga apoi rosiile. Se creste temperatura si mai lasa amestecul la foc pentru inca un minut. Se toarna vinul si lasa amestecul la fiert.
Se adauga si scoicile, acopera tigaia si lasa scoicile sa fiarba pana se deschid.
se scot scoicile intr-un bol, se adauga sosul peste acestea si se presata patrunjelul.


Analiza ingredientelor rețetei Scoici în sos de roșii:

Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Scoici
Avantaje: Scoicile conțin vitamina B12, calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, proteine și fosfor, iar cantitatea de grăsimi saturate conținută este redusă....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin sec
Avantaje: Vinul sec are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul sec provin din alcool si zaharuri....

Căutați rețete culinare după denumire