Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sirop de coji de portocale

Vizite: 7285
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
6505

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 l apa,
- 1 1/2 kg zahar,
- 2 lamai mari,
- 1 kg portocale.

Preparare:

Apa se fierbe cu zaharul si zeama de lamaie (100 ml) sau cu un plic (o lingurita) sare de lamaie. Dupa ce s-a racit, in sirop se pune coaja de portocale (numai la suprafata acestora), rasa prin razatoarea cu gauri mici.

Se amesteca bine, se lasa sa stea 4-5 zile, apoi se filtreaza si se toarna in sticle. Se bea cu apa minerala sau cu sifon.


Analiza ingredientelor rețetei Sirop de coji de portocale:

Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.