ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale
Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Șodou

Vizite: 6715
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1010

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 galbenusuri de ou
- 2 cani lapte
- 2 lingurite miere de albine

Preparare:

Se freaca galbenusurile cu mierea pana se omogenizeaza, apoi se adauga treptat laptele incalzit in prealabil.
Se bate bine.

Sodoul este o bautura recomandata copiilor ce sufera de anemii sau de tuse fara expectoratii; fiind in acelasi timp un emolient excelent pentru faringe.
Nu se da copilului alergic!


Analiza ingredientelor rețetei Șodou:

Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...

Căutați rețete culinare după denumire