Rețetă Șodou
Vizite: 6715
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1010
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2 galbenusuri de ou- 2 cani lapte
- 2 lingurite miere de albine
Preparare:
Se freaca galbenusurile cu mierea pana se omogenizeaza, apoi se adauga treptat laptele incalzit in prealabil.Se bate bine.
Sodoul este o bautura recomandata copiilor ce sufera de anemii sau de tuse fara expectoratii; fiind in acelasi timp un emolient excelent pentru faringe.
Nu se da copilului alergic!
Analiza ingredientelor rețetei Șodou:
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate.
Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri.
În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...