Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Șodou cu rom

Vizite: 4028
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
579

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 3 galbenisuri,
- 100 g zahar,
- 300 ml lapte,
- 50 ml rom,
- 50 ml coniac,
- vanilie.

Preparare:

Intr-un lighenas, galbenisurile se freaca cu zaharul 1-2 min, se dilueaza cu laptele se pune vanilie si se bate pe un vas cu apa clocotita 10 min ca sa se lege ca o smantana subtire, cand se ia de pe foc se adauga romul si coniacul in suvoi subtire, batandu-se mereu cu telul.

Se serveste in cescute.


Analiza ingredientelor rețetei Șodou cu rom:

Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....

Căutați rețete culinare după denumire