
Rețetă Sos alb
Vizite: 2193
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
296
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2 linguri ulei de masline extravirgin- 2 linguri faina alba sau integrala
- 1/2 cana supa de carne sau de legume
- 1/2 cana lapte
- oregano (patrunjel tocat)
Preparare:
Intr-o cratita se incalzeste uleiul de masline impreuna cu faina (atentie a nu se praji).Cand s-au omogenizat bine, se stinge totul cu supa si laptele.
Se tine pe foc mestecandu-ce continuu pana ce sosul devine consistent (cca 3 minute)
La sfarsit se adauga oregano sau patrunjel (dupa preferinta).
Este foarte bun adaugat in carne fiarta si tocata pentru bebelusi.
Analiza ingredientelor rețetei Sos alb:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...