Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos alb pentru rumenit

Vizite: 1619
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
612

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 400 g sos alb (Bechamel),
- 100 g smantana
- 2 buc galbenusuri
- 75 g cascaval
- sare

Preparare:

Sosul alb se amesteca cu smantana si se fierbe circa 10 min., se ia de pe foc si se tempereaza, se adauga galbenusurile si se bate cu un tel pentru ca galbenusurile sa nu se taie, se potriveste gustul cu sare si se mai fierbe cateva minute. Dupa ce sosul se toarna peste preparatul ce urmeaza a fi dat la cuptor, se presara pe deasupra cu cascaval.

Analiza ingredientelor rețetei Sos alb pentru rumenit:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.