
Rețetă Sos alb rapid
Vizite: 3066
Timp preparare: 10min
Dificultate: redusa
479
CALORII
Ingrediente/compozitie:
1 plic supa crema de legume200 ml lapte sau zeama de supa sau apa
50 g de unt
Preparare:
Se dizolva continutul plicului in apa sau lapte sau supa calda, si se pune la foc mic amestecand din cand in cand.Se adauga in sos si untul si se amesteca pana se ingroasa.
Se obtine un sos alb rapid, care se mai tine 5 minute la cuptor.
Sosul poate fi aromatizat prin adaugarea de marar tocat.
Analiza ingredientelor rețetei Sos alb rapid:
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....