Rețetă Sos de castraveți cu mentă
Vizite: 1377
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
33
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 cana de iaurt- 1/2 castravete mare
- cateva frunze de menta
- 3 linguri de otet de mere
- sare
Preparare:
Castravetele se curate si se taie marunt, frunzele de menta se toaca si ele, se amesteca cu iaurtul, sarea si otetul si se pune la frugider.Sosul este excelent alaturi de o friptura de pui sau de frigarui de pui sau cu cartofi copti cu unt.
Analiza ingredientelor rețetei Sos de castraveți cu mentă:
Castravete
Avantaje: Castravetele este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamina A, magneziu și fosfor.
Favorizează hidratarea organismului, conținând 95% apă.
Castraveții prezintă efecte benefi...
Dezavantaje: Pot prezenta o concentrație crescută de cucurbitacine, ce conferă gustul amar intens și pot cauza efecte adverse....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor.
Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc.
Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă.
Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...