Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos de castraveți cu mentă

Vizite: 1377
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
33

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 cana de iaurt
- 1/2 castravete mare
- cateva frunze de menta
- 3 linguri de otet de mere
- sare

Preparare:

Castravetele se curate si se taie marunt, frunzele de menta se toaca si ele, se amesteca cu iaurtul, sarea si otetul si se pune la frugider.
Sosul este excelent alaturi de o friptura de pui sau de frigarui de pui sau cu cartofi copti cu unt.


Analiza ingredientelor rețetei Sos de castraveți cu mentă:

Castravete
Avantaje: Castravetele este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamina A, magneziu și fosfor. Favorizează hidratarea organismului, conținând 95% apă. Castraveții prezintă efecte benefi...
Dezavantaje: Pot prezenta o concentrație crescută de cucurbitacine, ce conferă gustul amar intens și pot cauza efecte adverse....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc. Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă. Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire