Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos de mere cu rubarbă

Vizite: 1583
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
327

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 mar verde (de marime mare), curatat de coaja si tocat
- 2 cesti cu rubarba maruntita
- 1/4 ceasca cu ceapa rosie tocata
- 1/2 ceasca cu suc de mere neindulcit
- 2 linguri cu merisoare uscate
- 1 lingura cu miere
- ghimbir taiat felii
- 1 lingurita cu otet balsamic

Preparare:

Marul, rubarba, ceapa, sucul de mere, merisoarele, mierea si ghimbirul se combina toate intr-o tigaie, care se pune la foc mediu, aproximativ 10-12 minute.
Dupa ce indepartezi tigaia de pe foc, lasa sa se raceasca 5 minute, apoi adauga otetul si indeparteaza feliile de ghimbir.
Se serveste cald, la temperatura camerei sau rece.


Analiza ingredientelor rețetei Sos de mere cu rubarbă:

Ceapă roșie
Avantaje: Ceapa roșie conține de două ori mai mulți antioxidanți. Oferă cantități semnificative de vitamina C și vitamina B6. Proprietăți antiinflamatoare. Sursă bogată de fibre și prebiotice....
Dezavantaje: Respirația neplăcută. Ar putea provoca o senzație de arsură în stomac dacă este consumată în cantități mari. Poate provoca gaze intestinale....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri. ...
Rubarbă
Avantaje: Rubarba este bună în caz de constipație....
Dezavantaje: Tulpina conține acid oxalic, care îngreunează absorbția calciului. Frunzele de rubarbă conțin atât de mult acid oxalic, încât nu se recomandă a fi consumate....
Suc de mere (fără zahăr)
Avantaje: Sucul de mere are un conținut scăzut de grăsimi și sodiu....
Dezavantaje: Fibrele din mere scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de mere nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține numărul de calo...

Căutați rețete culinare după denumire