Rețetă Spaghete cu ciuperci
Vizite: 2301
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa
2444
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 g spaghete (sau taitei lati),- 100 g unt (margarina),
- 200 g parmezan ras,
- 300 g ciuperci (din cutie)
Preparare:
Spaghetele se prepara in mod obisnuit (a dente). Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul. Dupa topire, se adauga parmezanul ras si ciupercile taiate.Se amesteca tot timpul.
Mancarea este gata dupa cateva minute de la adaugarea ciupercilor.
Se serveste calda.
Analiza ingredientelor rețetei Spaghete cu ciuperci:
Ciuperci, conservă
Avantaje: Ciupercile la conservă sunt o sursă de vitamina D, fibre alimentare, tiamină, niacină, fosfor, magneziu și potasiu. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Ciupercile la conservă conțin mult sodiu....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Spaghete
Avantaje: Spaghetele au un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....