Rețetă Spaghete italienești cu roșii și costiță
Vizite: 2448
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
2115
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 350 gr spaghete,- 100 gr unt,
- rosii,
- 1 lingurita zahar,
- 100 gr cascaval,
- sare,
- 200 gr costita (facultativ).
Preparare:
Se fierb spaghetele in apa clocotita cu sare. Se limpezesc, se tin putin pe plita incalzita pina se evapora toata apa.Se amesteca cu unt si cascaval ras.
Se servesc cu sos de rosii. In sos se pot adauga patratele de costita afumata prajite si fierte 5 minute impreuna cu sosul.
Analiza ingredientelor rețetei Spaghete italienești cu roșii și costiță:
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B.
Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor.
Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri.
Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian.
Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Spaghete
Avantaje: Spaghetele au un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...