Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Spumă de albuș cu sos de fructe

Vizite: 4769
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
197

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 albus
- 30 g zahar
- 50 g capsuni sau zmeura
- 5 g faina de gris sau de cartofi
- 100 g apa
- vanilie

Preparare:

Se bate albusul spuma, se adauga treptat 15 g zahar si vanilie. Intr-o cratita mica cu 100 g apa clocotita se pune albusul cu ajutorul unei linguri de masa, lasind sa fiarba 1-2 min, apoi se intoarce pe cealalta parte, se acopera cratita cu un capac si se mai lasa sa fiarba inca 2-3 min. Se scoate albusul fiert cu o lingura de spuma, se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga bine de apa. Se aseaza pe o farfurie si se toarna pe deasupra urmatorul sos de fructe: fructele, bine strivite, se amesteca cu zaharul si cu faina, se pun pe foc amestecind continuu si se lasa sa dea un clocot, doua.

Analiza ingredientelor rețetei Spumă de albuș cu sos de fructe:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Căpșuni
Avantaje: Căpșunile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic și potasiu. Conțin o cantitate redusă de grăsimi. Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri. Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane. Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire