Rețetă Spumă de brocoli
Vizite: 2671
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
921
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 400 g broccoli- 2 oua
- 200 ml smantana
- nucsoara
- margarina
- sare
Preparare:
Se unge cu margarina patru castronase individuale de sticla si se pun in frigider.Se taie brocoli in bucatele si se fierb in apa sarata clocotita timp de 10 minute. Apoi se trec sub apa rece si se scurg. Se bat impreuna ouale si smantana cu un tel sau cu mixerul si se condimenteaza cu nucsoara si sare. Se trec brocoli prin blender sa se faca piure si se incorporeaza in compozitia cu ouale si smantana si se amesteca bine pana cand se obtine o spuma foarte omogena.
Se umplu castronasele cu aceasta spuma si se pun in cuptor 30 minute.
Poate fi servita calduta sau rece.
Analiza ingredientelor rețetei Spumă de brocoli:
Broccoli
Avantaje: Broccoli este o sursa excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, K și B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține proteine, calciu, fier, magneziu și fosfor.
Are efecte anti-inflamatoar...
Dezavantaje: Poate cauza dezechilibre la nivelul hormonilor tiroidieni dacă este consumat în cantitate crescută și poate interfera cu acțiunea medicamentelor anticoagulante....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate.
Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat).
Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc.
Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....