Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Știucă pe pat de legume

Vizite: 3618
Timp preparare: 70min
Dificultate: medie
Rețetă Știucă pe pat de legume
1570

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- o stiuca de 1200 gr
- 3 morcovi
- 1/2 telina
- 1 pastarnac
- 5 rosii mari
- condimente dupa gust
- 2 linguri de ulei

Preparare:

Se spala stiuca se curata de solzi si intestine, apoi se portioneaza. Se sareaza putin.

Intre timp curatam legumele, le spalam si le taiem cuburi.

Intr-o tava de cuptor, adaugam 2 linguri de ulei, apoi adaugam straturile de legume, iar la fianl asezam si pestele. Ultimile in tava se vor aseza rosiile taiate cuburi. Se lasa la cuptor pentru 40 minute.

Pofta buna


Analiza ingredientelor rețetei Știucă pe pat de legume:

Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Știucă
Avantaje: Carnea de știuca este o sursă bună de proteine, vitamina B12, fosfor și seleniu. ...
Dezavantaje: Carnea de știuca este bogată în colesterol....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire