Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ștrudel cu mere

Vizite: 1691
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1854

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 8 portii:
- 1 cana stafide
- 2 linguri lichior Amaretto
- 3 cani mere rase
- 1 cana zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 8 sheeturi phyllo dough
- unt
- 2-3 linguri gris

Preparare:

Se amesteca stafidele cu lichiorul intr-un vas si puneti in cuptorul cu microunde 60 minute.
Intr-un alt bol se amesteca merele rase, zaharul/fructoza, scortisoarele si dupa ce s-au racit, stafidele amestecate cu lichiorul. Se amesteca bine si se lasa sa stea 5-10 minute. Se storc merele de zeama.
Se pune un prosop umed pe suprafata de lucru, se aseaza peste un phyllo sheet.
Atentie!
Se acopera cu un alt prosop restul foilor.
Apoi se ung sau se dau cu spray, se aseaza al doilea sheet; se repeta operatiunea pana cand se acumuleaza 8 sheeturi.
Se presara grisul pe latura scurta sheetului lasand o margine de 3 cm. Se aseaza merele peste gris si se incepe sa se rulati
Nu ruleaza foarte strans, deoarece poate sa explodeze in timpul coacerii. Se pune strudelul gata rulat intr-o tava data cu spray.
Se coace la 350 grade F pentru 35 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Ștrudel cu mere:

GriÈ™
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire