Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sufleu cu spanac, ciuperci și smântână

Vizite: 4527
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
2623

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 pungi spanac congelat
- 500 g ciuperci
- 1 ceapa
- 300 parmezan ras
- 1 cutie smantana (200 g)
- 4 oua
- piper
- sare
- chili
- nucsoara
- cimbru/oregano (neaparat)
- bobite de chimen (destul de multe)

Preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ciupercile taiate si se lasa la foc mic, acoperite cu capac
Se adauga spanacul congelat (asa cum a fost scos din punga) si se lasa la fiert/decongelat tot acoperit. Ciupercile lasa destula apa asa ca nu se mai adauga apa.
Se stinge focul si se adauga parmezanul ras si mirodeniile
Se bat separat ouale intregi cu smantana si se adauga sare, apoi se rastoarna peste spanac.
In tava unsa, se rastoarna toata aceasta compozitie si se da la cuptor 45 minute la 170 grade.


Analiza ingredientelor rețetei Sufleu cu spanac, ciuperci și smântână:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire