Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sufleu de mere

Vizite: 1445
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3237

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1,5 kg mere
- 120 g unt
- 250 g zahar
- 100 ml vin alb
- 8 buc oua
- 1/4 baton vanilie

Preparare:

Merele se curata, se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita cu zaharul, vanilia si vinul.

Se tine vasul pe foc, pana ce vinul scade si merele se inmoaie.

Se paseaza merele prin sita si se lasa sa se raceasca, se amesteca apoi cu galbenusurile, se incalzesc din nou, se ia vasul de pe foc si se amesteca in continuare, pana ce se raceste.

Se adauga la compozitie albusurile batute bine, se pune compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt, se da vasul la cuptor la un foc iute, pana ce se rumeneste.

Se consuma cald.


Analiza ingredientelor rețetei Sufleu de mere:

Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire