Rețetă Sufleu de șalău
Vizite: 1458
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- clatite,- fileuri de salau,
- sos bechamel
Preparare:
Se fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar clatite, iar file. Peste ultima clatita se toarna un pahar de smantana, sos bechamel si cascaval ras.Analiza ingredientelor rețetei Sufleu de șalău:
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B.
Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Șalău
Avantaje: Șalăul are un conținut natural ridicat de proteine și Omega-3
Are un efect pozitiv asupra metabolismului...
Dezavantaje: Gătit pane sau prăjit în ulei, peștele e o adevărată „bombă calorică”...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Sos Béchamel
Sosul Béchamel este un sos alb, folosit ca bază pentru alte sosuri. Este facut din lapte, unt și făină....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....