Rețetă Supă-cremă de dovlecei
Vizite: 1756
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 1, 2 dovlecei- 1 branza topita
- 1 catel mic de usturoi zdrobit
- putina sare
- putin arpagic
- apa
Preparare:
Se fierb dovleceii impreuna cu usturoiul, timp de 15-20 minute, apoi se zdrobesc si se amesteca cu branza topita.Se sareaza si se decoreaza cu arpagicul.
Analiza ingredientelor rețetei Supă-cremă de dovlecei:
Arpagic
Avantaje: Arpagicul are acțiune antiseptică, iar mirosul și gustul său cresc apetitul și contribuie la fluxul sucurilor digestive....
Branză topită
Avantaje: Brânza topită conține calciu, proteine și fosfor....
Dezavantaje: Brânza topită este bogată în grăsimi saturate.
Brânza topită reprezintă sortimentul inferior al produselor lactate fiind fabricată din brânzeturi de calitatea a doua amestecate cu mari cant...
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii.
Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale.
Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare.
...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...