Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă-cremă de dovlecei

Vizite: 1670
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1, 2 dovlecei
- 1 branza topita
- 1 catel mic de usturoi zdrobit
- putina sare
- putin arpagic
- apa

Preparare:

Se fierb dovleceii impreuna cu usturoiul, timp de 15-20 minute, apoi se zdrobesc si se amesteca cu branza topita.
Se sareaza si se decoreaza cu arpagicul.


Analiza ingredientelor rețetei Supă-cremă de dovlecei:

Arpagic
Avantaje: Arpagicul are acțiune antiseptică, iar mirosul și gustul său cresc apetitul și contribuie la fluxul sucurilor digestive....
Branză topită
Avantaje: Brânza topită conține calciu, proteine și fosfor....
Dezavantaje: Brânza topită este bogată în grăsimi saturate. Brânza topită reprezintă sortimentul inferior al produselor lactate fiind fabricată din brânzeturi de calitatea a doua amestecate cu mari cant...
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire