Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă cu găluște

Vizite: 2258
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Supă cu găluște
1006

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

carne de pui 500g, morcovi 4 buc, 1 ceapa mare, delikat, patrunjel frunze, pt galuste: 2 oua,gris cat cuprinde, 1 lg de untura

Preparare:

se pune carnea de pui sau gaina la fiert, se curata morcovii si se taie in sferturi pe lungime, ceapa se curata . cand incepe sa fiarba se spumeaza si apoi si se pune in ciorba ceapa intreaga si morcovii, cand sunt aproape fierti morcovii se scoate carnea si se baga galustele pe care le preparam astfel: se bat ouale si se adauga untura apoi se adauga grisul treptat pana iese o compozitie groasa dar sa curga de pe lingurita, se asteapta ~5min si apoi se mai amesteca o data si se va observa ca s-a ingrosat astfel nu mai cade de pe lingurita, se adauga in ciorba lingurita cu lingurita si se da focul mai incet pentru a fierbe galustele, dupa ~ 15 min se testeaza cu o furculita daca se patrund sau nu , se adauga delikat pentru gust iar la final patrunjel verde tocat pentru culoare.

Analiza ingredientelor rețetei Supă cu găluște:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piept de pui fiert
Avantaje: Consumul de pui fiert ajută la procesul de pierdere în greutate....
Untură de porc
Avantaje: Untura de porc are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Untura de porc are un conținut ridicat de grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire