Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de mazăre cu iaurt și mărar

Vizite: 3066
Timp preparare: 90min
Dificultate: redusa
840

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 12 cesti de apa
- 900 g de mazare
- 1/3 ceasca de marar proaspat maruntit
- 1 lingura de sare
- piper macinat, dupa gust
- 3/4 ceasca de iaurt degresat

Preparare:

Se pune apa la fiert, se adauga mazarea si se lasa la foc mediu timp de 45 de minute, amestecand din cand in cand. Se ia cu polonicul jumatate din cantitatea de mazare si se pune intr-un procesor pana devine piure (sau mai simplu cu mixerul).
Important! Trebuie sa se adauge apa calda in cazul in care se doreste ca piureul sa aiba o consistenta mai lichida. Se trece piureul prin strecuratoare pentru a retine cojile ramase de la mazare.
Se adauga piureul strecurat in oala cu supa si se lasa la fiert inca 30-35 de minute. Se adauga mararul proaspat, sarea si piperul inainte de a se lua supa de pe foc.
La final se pune supa in farfurii, se toarna iaurt deasupra si se aseaza cate o ramurica de marar proaspat.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de mazăre cu iaurt și mărar:

Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc. Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri. Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Mazăre
Avantaje: Mazărea verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, tiamină, magneziu, proteine, vitamina A, niacină, vitamina B6, acid folic și fosfor. Conține numeroși fitonutrienți cu efecte benef...
Dezavantaje: Boabele de mazăre conțin o cantitate mare de fitați, substanțe care pot reduce absorbția unor minerale ca fierul, calciul și zincul, deci consumați și alte legume, nu doar mazăre. Poate cauz...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire