Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de pește

Vizite: 1778
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
689

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 fileuri de peste (cod, crap)
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 cartof
- zeama de la o lamaie
- 1 paharel de iaurt
- apa plata
- sare dupa gust
- frunze de patrunjel sau de leustean
- patrunjel

Preparare:

Pestele se fierbe separat in apa plata cu putina sare. Se curata legumele si se taie in felii subtiri. Dupa ce au fiert, se adauga pestele fiert in prealabil, zeama de lamaie si se mai dau intr-un clocot.
La sfarsit se poate adauga si iaurt, pentru a da un gust acrisor supei.
Se orneaza cu frunze de patrunjel sau de leustean.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de pește:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cod
Avantaje: Codul conține vitamina A, fosfor, potasiu, acid folic și proteine....
Dezavantaje: Codul conține mult colesterol. Bolnavii de gută trebuie să evite codul....
Crap
Avantaje: Crapul conține vitamina B12, seleniu, proteine și fosfor....
Dezavantaje: Crapul conține mult colesterol....
Iaurt semidegresat
Avantaje: Iaurtul semidegresat conține calciu, fosfor, proteine, riboflavină, vitamina B12 și potasiu. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul oste...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul semidegresat provin din zaharuri. Iaurtul cu conținut scăzut de grasimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Leuștean
Avantaje: Are proprietăți antiinflamatoare și calmante....
Dezavantaje: Efect diuretic. Poate interacționa cu alte plante sau medicamente....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire