Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de salată verde cu mărar

Vizite: 1961
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
77

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g salata verde
- 1 galbenus
- o lingurita zeama de lamaie
- marar
- sare
- o lingura iaurt

Preparare:

Se spala salata in mai multe ape reci, apoi se pune sa fiarba in 300 ml apa clocotita. Cand e bine fiarta, i se adauga mararul tocat, se ia de pe foc si se drege cu galbenusul amestecat cu sarea, iaurtul si zeama de lamaie.

Analiza ingredientelor rețetei Supă de salată verde cu mărar:

Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire